Zorgeloos Uw Boekhouding Op Orde

Bent u zzp-er / freelancer en op zoek naar een adviseur voor uw zzp-administratie, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. In het memorandum gaat de Belastingdienst daar op in. Het uitgangspunt is dat gedurende de implementatietermijn tot 1 juli 2018 de Belastingdienst terughoudend is met onderzoek bij de opdrachtgever of er feitelijk toch sprake was van een loondienstbetrekking.

In deze artikelenreeks bespreek ik wat je kunt doen om de voordelen van het zelf doen van je boekhouding (een continu inzicht hebben in de geldstromen en financiële positie van je bedrijf en de kosten van je boekhouding in de hand houden) ook daadwerkelijk te verzilveren.

De zzp'er verzorgt daarbij vaak zelf de omzetbelasting en schakelt bij de aangifte inkomstenbelasting en het opstellen van de jaarrekening een boekhouder in. Zeker bij de start van uw onderneming kunt u de omzetbelasting zelf verzorgen om zo kosten te besparen.

Hij doet mijn loonadministratie, financiele administratie, OB/VpB/LB, IB van mij en mijn vrouw, hij verzorgt mijn jaarrekening+deponering, regelt mijn pensioenverzekering, richte mijn BV op en richt nu een holding voor me op, en al met al heb ik nooit het gevoel van "waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat" als ik zijn factuur zie.

Dit houdt overigens wel in dat er een bijtelling geldt voor het privégebruik van de huurwoning: De etikettering van het huurrecht leidt ertoe dat het gehele bedrag van de huur ten laste van de winst kan worden gebracht en dat daar tegenover vanwege het privégebruik van de woning een te bepalen bedrag aan de winst dient te worden toegevoegd.

In principe worden alle kosten en opbrengsten toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben, maar winsten hoef je alleen op te nemen als ze op de balansdatum zijn gerealiseerd; verliezen mag je in de cijfers verwerken zodra ze bekend zijn geworden.

Zakelijke kosten zijn dus de kosten die binnen redelijke grenzen nodig zijn voor de uitoefening van uw onderneming en de kosten die rechtstreeks op je onderneming betrekking hebben. En, als het goed is, kent zowel de boekhouder als de accountant de fiscale (on)mogelijkheden van aftrekposten, afschrijvingen en leningen.

Dat is inderdaad veel te duur. SBR Direct, zoals het portaal gaat heten, moet more info er voor zorgen dat de aanlevering van gegevens voor kredietrapportages efficiënter en gemakkelijker wordt. Deel hier je mening. Uit uw administratie zult u een btw aangifte moeten verzorgen.

Bezoek ook eens mijn website. Over openbaar vervoer wordt 6% BTW gerekend, dit BTW bedrag hoeft niet vermeld te worden op het trein- of buskaartje. Een zzp'er, bijvoorbeeld, betaalt voor een uitbestede boekhouding gemiddeld €97 ex btw per maand. Leveranciers van systemen voor rittenregistratie hebben een keurmerk ontwikkeld.

Gemiddeld salaris ongeveer € 3.250 bruto per maand. Als zzp'er ben je wettelijk verplicht om een correcte boekhouding te voeren. Jaarlijks verschilt het percentage en het maximum belast inkomen. Ons startersplatform werkt samen met lokale boekhouders- en accountantskantoren die je graag op weg willen helpen.

Bij ZZP Boekhouder Organisatie zijn we van mening dat voorkomen beter is dan genezen. 3 Maandelijks overzicht van kosten en uitgaven... Voor al het gemak betaal je bij OAMKB een vaste prijs voor de boekhouding. BTW aangifte 2e kwartaal 2017, aangifte omzetbelasting.Tijd voor de BTW aangifte 2e kwartaal 2017, Het is inmiddels al weer juli en dat betekend dat het eerste half jaar er alweer opzit.

Foto's, video's en social media voeg je met een paar muisklikken toe. Een rekenvoorbeeld: verdiende je vorig jaar bijvoorbeeld 50.000 euro verdiend, dan ligt de drempel op 1.227 euro (662 plus 565 euro). Het gaat hierbij om het totaal, dus bijvoorbeeld 3 verkoopfacturen, 5 inkoopfacturen en 7 lunchbonnetjes is mogelijk.

In dit speciaalbiercafé in het hart van Nijmegen is het altijd druk en gezellig. Voor het bijhouden van de BTW boekhouding zijn verschillende softwarepakketten bekend, maar voor een ondernemer die net met een webwinkel wil beginnen is dit niet altijd direct nodig.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Zorgeloos Uw Boekhouding Op Orde”

Leave a Reply

Gravatar